HU

EN

Az InsurWiz Technology Kft. elindítja a privát bug bounty programját a HACKTIFY platformján

Új hibavadász program nyílt Magyarországon!

Az InsurWiz Technology Kft. elindította a privát bug bounty programját a HACKTIFY bug bounty platformon!

Az InsurWiz Technology Kft. olyan szakemberek csoportjából áll, akik készek a biztosítási ágazat innovációjára azáltal, hogy olyan szolgáltatásokat hozzanak létre, amelyek alkalmazkodnak az ügyfelek változó igényeihez.

Hisznek abban, hogy a legnagyobb biztosítók is képesek szolgáltatásaikat megújítani, hogy megoldásaikat korszerűvé és ügyfélbaráttá tegyék.

Insurwiz Technology Kft. privát bug bounty programot indít a Flight Insurance szolgáltatására, az esetleges biztonsági hibák feltárására és ezáltal még biztonságosabbá tételére. A program csak meghívott bug vadászok számára elérhető.

Egy kis történelem:

“A székesfehérvári InsurWiz Technology Kft. tavaly előállt egy olyan megoldással, amely gyors és azonnali segítséget nyújt a bajba került utazóknak, és független a rendelet alapján járó kártérítéstől.

Egy olyan technológiát fejlesztettek ki, amellyel az utasbiztosítással rendelkező ügyfélnek – anélkül, hogy a biztosítójának jeleznie kellene, hogy a járata késett, vagy azt törölték – azonnal és automatikusan elindul a kártérítési folyamata.

Az InsurWiz Technology megoldása az Allianz Hungária Zrt. utasbiztosításaiban elérhető, menetrend szerinti járatokra érvényes, légijárat-törlési vagy -késési fedezetként.” (Forrás: Világgazdaság)

A probléma forrása:

Biztos mindannyiunk számára ismerős szokványos biztosítási procedúra:

Hosszadalmas kifizetési idő (ha egyáltalán megtérítik a kárunkat), állandó levelezés, kapcsolattartás a biztosítóval…

Emellett nem elhanyagolható a “bizonyítékgyűjtés” folyamata – okostelefon fotók, papírbizonylatok, amiket közel sem biztos, hogy elfogadnak az irodánál.

Ez az old school fedezeti eljárás több hetet, akár hónapot ölelhet fel, ami jelentős stresszforrást jelenthet számunkra.

A rendszer, ami betöltötte a tátongó űrt: avagy milyen előnyökkel jár?

Számlánkra a biztosítási összeg akár 24 órán belül megérkezhet késés vagy törlés esetén.

Gondoltad volna, hogy létezik ilyen?

Az új rendszer további kimagasló előnye, hogy már nem kell bizonyítékokat gyűjtenünk, mondhatni felszabadulunk a biztosítási eljárás alól.

Ennek köszönhetően fellélegezhetünk. Igyunk meg egy finom kávét, hiszen a technológia mindent automatikusan elintéz helyettünk: elbúcsúzhatunk a telefonálástól, levelezéstől és a kártérítéshez szükséges dokumentumok benyújtásától.

Tényleg ennyire egyszerű lenne?

Természetesen igen!

Az új biztosítási szerződésben csak a járat(ok) számát és a bankszámlaszámunkat kell rögzíteni, és innentől kezdve a rendszer folyamatosan figyelemmel kíséri a járat(ok) állapotát.

Az InsurWiz által kifejlesztett alkalmazás számos adatbázist ellenőriz, mivel a légi közlekedésben rengeteg adat áll rendelkezésre, és ezek alapján automatikusan dönthető el, hogy a bejegyzett járatszámhoz tartozó repülőgép késik-e vagy egy esetleges vihar miatt törlésre kerül.

A biztosító ezek alapján azonnal elindíthatja a kártalanítást és automatikusan kiutalhatja az összeget.

És mi teszi meg biztonságosabbá és automatizálhatóvá a folyamatot?

A lenyűgöző – kripto piacról ismert -, blokklánc-technológia, valamint az okosszerződések: ez a két komponens biztosítja a kártalanítási feltételek részleteinek rögzítését.

Mit nyerhetünk egy bug bounty programmal?

Egy bug bounty program előnye, hogy folyamatos tesztelést biztosít. Ellentétben a klasszikus behatolástesztekkel, amelyeket évente egy időben hajtanak végre.

A mai agilis fejlesztési világunk számára egy hibavadász program a megfelelő tesztelési mód.

Ezek a modellek sokkal költséghatékonyabbak lehetnek, mint a hagyományos sebezhetőség-tesztelési módszerek. A szervezeteknek csak akkor kell fizetniük, ha valóban találnak sebezhetőségeket, és a jutalmak összege általában jóval alacsonyabb, mint amennyit egy támadó vagy egy káros tevékenységet folytató csoport okozhat.

A program folyamatosan jelenti a biztonsági hibákat, így a kiszolgáltatottságot jelentő hibák gyorsan azonosíthatók és kezelhetők, még mielőtt rosszindulatú hackerek kihasználnák azokat.

Egyre több cég nyit bug bounty programot Magyarország régióiban egyaránt. Ez marketing szempontból is jó lehetőség.

Jól demonstrálja, hogy a cég kiemelt figyelmet fordít a saját rendszerei, platformja és az ügyfelek adatainak biztonságára.

Tartozz közéjük és legyen a céged bugmentes! Érdeklődj itt.

Megosztás

Tartalomjegyzék

Legfrisebb cikkeink