HU

EN

Sérülékenység közzétételi irányelv (VDP)

Csatlakozz hozzánk és legyél feltörés biztos!

VDP

A VDP előnyei

 • Bárki, aki sérülékenységet talál a weboldaladon, be tudja azt jelenteni a folyamatleírás alapján.

 • Biztosítja a legális hátteret az etikus hackerek számára, hogy az általuk talált sebezhetőségekre felhívja a cég figyelmét.

 • Pontos szabályokat és eljárásokat határoz meg, amely optimalizálja a hatékonyságot.

 • Segít az EU közösség számára a sérülékenységek cégek egymás közötti és a CSIRT-ekkel való megosztásában.

A sérülékenység közzétételi irányelv (vagy angolul Vulnerability Disclosure Policy, röviden VDP) az új NIS2 irányelv szerinti megfelelőséghez elengedhetetlen dokumentum, amely a biztonsági sérülékenységek bejelentésének és kezelésének részletes folyamatát írja le.

Ekkor válaszd

 • Ha NIS2 irányelv megfelelősségre törekszel és nem rendelkezel jelenleg ilyen irányelvvel, de fontos számodra a céged szolgáltatásainak biztonsága.
 • Szükséged van segítségre tapasztalt információbiztonsági szakemberekre, akik elkészítik számodra a dokumentumot és ha szükséges, a folyamatot is üzemeltetik a számodra.
 • Ha már kaptál ilyen bejelentéseket, de nem tudtad hogyan kezelni őket.

A VDP segít biztonságos és átlátható módon kezelni a sérülékenységeket, és javítani a biztonsági kultúrát azáltal, hogy bátorítja a külső feleket a sérülékenységek megtalálásra.

Szolgáltatásunk keretében amellett, hogy segítünk elkészíteni a dokumentumot, vállaljuk a folyamat teljes menedzselését, így többlet erőforrások bevonása sem szükséges a riportok validálására és a bejelentővel történő kommunikációra.

A megfelelőség jegyében

A kiberbiztonság egy folyamatosan változó trend, amely az utóbbi időben nagy hangsúlyt kapott. Mutatják mindezt az újonnan megjelenő jogszabályok, irányelvek és aktualizált szabványok is. Ezek között megtalálhatók a VDP elkészítésére és kiadására vagy épp a rendszeres sérülékenység vizsgálatra vonatkozó elvárások is.

Ilyen például az Európai Unió NIS2 irányelve is, amely szerint a kritikus és fontos szervezeteknek kötelezővé kell tenniük a Sérülékenység Közzétételi Irányelvet. De az ISO/IEC 27001 szabvány felülvizsgált kiadásában is megjelenik a sérülékenységek kezelésének fontossága.

Hogyan működik?

 • Létrehozás

  Segítünk elkészíteni a VDP-t a nemzetközi szakmai ajánlásoknak megfelelően, amely tartalmazza a szükséges folyamatok leírását, szabályokat, illetve a jogi kereteket a bejelentések kezeléséhez.

 • Publikálás

  Az elkészült dokumentumot közzétesszük a vállalkozás weboldalán, valamint a menedzselt szolgáltatás keretében biztosítjuk a bejelentő felületet a sérülékenységek beküldéséhez.

 • Validálás

  Platformunkon keresztül beérkező riportokat ellenőrizzük, így csak a valós, szabályoknak megfelelő bejelentések kerülnek továbbításra ügyfeleink számára.

 • Javítás

  A bejelentés alapján a sérülékenység kivizsgálása és helyreállítása következik, melyben kollégáink szakmai tanácsokkal segítik ügyfeleinket.

 • Lezárás

  A VDP-ben meghatározott folyamatok szerint lezárjuk az adott bejelentésre vonatkozó folyamatot. Szükség esetén tartjuk a kapcsolatot a bejelentővel és intézzük a jutalmak kifizetését.