HU

EN

Tanácsadás

Szakértői kezekben

Amiben a segítségedre lehetünk

 • Szabványosított irányítási rendszerek bevezetése, fenntartása

 • Jogszabályi követelmények implementációja

 • Rendszeres támogatás, szerepkörök betöltése

 • Tudatosítás, képzés

 • Felülvizsgálat, audit

Tanácsadás szolgáltatásunk keretében az ügyfeleink egyedi igényeire összpontosítva segítünk elérni a kitűzött célokat, legyen szó egy külső követelménynek való megfeleltetésről, szabványosított rendszer bevezetéséről vagy belső kontrollok kialakításáról.

Csapatunk olyan szakemberekből áll, akik átfogó ismeretekkel rendelkeznek az adott szakterületen és ismerik a legújabb trendeket. Mindig az aktuális szabályozási kereteket és a legjobb gyakorlatokat követjük, hogy biztosítsuk az ügyfelek számára a legjobb tanácsokat és megoldásokat.

Minden ügyfelünk számára biztosítunk egy dedikált tanácsadót, aki szakértelmével és tapasztalatával, valamint csapatunk együttes támogatásával, ötvözve a különböző szakterületek ismereteit segít a problémák megoldásában és a célok elérésében.

Egy szabványosított irányítási rendszer bevezetése számos előnnyel jár egy vállalkozás életében. Nem csak segít kialakítani a működéshez szükséges folyamatokat, de kockázat alapú megközelítésével segít hatékonyabbá és biztonságosabbá tenni vállalkozásunkat.

E cél elérésére, avagy a megfelelés kialakítására és fenntartására átfogó megoldást kínálunk, amely során a projekt alapú felkészítés első szakaszában felmérjük a jelenlegi működést, majd ehhez igazítva implementáljuk a szükséges új folyamatokat, optimalizáljuk a meglévőket, amivel párhuzamosan előállítjuk a szükséges dokumentációt és evidenciákat, tudatosítjuk a munkavállalókat a különböző szinteken, végül pedig egy belső ellenőrzés keretében újra értékeljük a rendszert, szükség esetén pedig tovább növeljük az egyes folyamatok, bevezetett kontrollok hatékonyságát.

Szabványosított irányítási rendszerek bevezetése, fenntartása

 • Minőségirányítás ISO 9001 [QMS]

 • Információbiztonság ISO 27001 [ISMS]

 • Adatvédelem ISO 27701 [PIMS]

 • Sérülékenységmenedzsment ISO 29147 [VD], ISO 30111 [VHP]

Jogszabályi követelmények implementációja

Megértjük, hogy minden ügyfél egyedi és eltérő igényekkel és kihívásokkal szembesül, ezért minden esetben személyre szabott megoldásokat kínálunk. Szakértő kollégáink közvetlen és érthető módon kommunikálnak, segítve ezzel a szervezet tudatosabbá válását.

Biztosítjuk, hogy ügyfeleink mindig naprakész információkat kapjanak a változó adatvédelmi, kiberbiztonsági jogi követelményekről és szabályozásokról, valamint, hogy azokat megfelelően implementálják a vállalkozásukba.

 • 41/2015 (VII. 15.) rendelet
 • Európai Unió általános adatvédelmi rendelete [GDPR]
 • NIS2 irányelv

Rendszeres támogatás, kiszervezett szerepkörök

A szervezet nagysága és tevékenysége alapján szükséges lehet külön szerepkörök megteremtésére, felelősök, vezetők (IBF/CISO/DPO) kijelölésére, akik az irányítási rendszerekkel, adatvédelemmel, jogszabályi elvárásokkal kapcsolatos tevékenységeket, feladatokat látják el, irányítják.

Szolgáltatásunk keretében vállaljuk ezen szerepkörök betöltését vagy támogatjuk a szervezetben kijelölt személyek munkáját külső tanácsadóként.

Csatlakozz még ma és legyél feltörés biztos!

Tudatosítás, képzés

Egy elkészített dokumentum önmagában nem elegendő a megfeleléshez, különösen, ha a szervezetben tevékenykedő kollégák nem ismerik a rájuk vonatkozó szabályokat. A munkavállalók tudatosítása kiemelten fontos, hogy a napi rutin tevékenység mellett birtokában legyenek a szükséges információknak.

Oktatási szolgáltatásunk keretében a munkavállalók tudatosítását, képzését olyan eszközökkel és módszerekkel végezzük, amely illeszkedik a szervezet specifikumaihoz és struktúrájához. Egy tantermi oktatás bár hasznos, az idő múlásával elhalványulnak az ott megszerzett ismeretek. Ezért a szabályok betartására különböző módszerekkel hívjuk fel a figyelmet, legyen szó kihelyezett plakátokról, játékos feladványokról (gamification), szabadulószobákról, phishing kampányokról vagy online tréningekről.

Ha a cég alkalmazottai jól informáltak, tudatosak a kiberbiztonság területén, az azt jelenti, hogy megértik milyen fenyegetettségek leselkedhetnek rájuk és milyen hatása lehet annak a cég tevékenységeire, folyamataira. Csökkenthetik a kockázatot azáltal, hogy megteszik a szükséges óvintézkedéseket és időben képesek észlelni az eltéréseket.

Felülvizsgálat, audit

Egy külső fél általi audit alkalmas a vállalkozás időszakos ellenőrzésére, arra, hogy folyamatait fejlessze, azokat a változásokhoz igazítsa. Az audit lehetőséget ad egy feladatlista összeállítására, amivel a megfelelőség eléréséhez szükséges teendők priorizálása és kockázati besorolása valósítható meg.

Az ellenőrzés rendszerességének bevezetése ajánlott minden olyan szervezet számára, amelynek fontos a vevők elégedettsége és bizalma, az adatok sértetlensége, illetve, akinek üzleti folyamataiban kiemelt szerepet tölt be a biztonság.

Az ellenőrzés célja a rendszer felépítésének és hatékonyságának értékelése. Egy ilyen audit csökkenti például a felmerülő kockázatokat, javítja a folyamatok nem megfelelő működését, fejleszti a hatékonyságot.

Az audit eredménye egy jelentés, amelyre építhető egy GAP elemzés. Ez vizsgálja a belső szabályozók, külső elvárások és a vállalkozás folyamatainak összességét, rávilágít azokra a kockázatokra, nem-megfelelőségekre, amelyeket a szervezetnek kezelnie kell, hogy az a megfelelőséget elérje, optimalizálja.