HU

EN

A VPN-ek előnyei – Minden, amit tudnod kell

Ha VPN használatán gondolkozol, de nem tudod, hogy megfelelő megoldás lehet-e számodra, akkor jó helyen vagy!

A VPN a virtuális magánhálózat rövidítése és rengeteg előnnyel jár. Lehetővé teszi, hogy hozzáférj webhelyekhez és tartalmakhoz a világ minden tájáról, mint például a kedvenc streaming szolgáltatódhoz.

Használhatod IP-címed megváltoztatásához, így úgy tűnhet mintha másik országban lennél, akár még jobb árakat is kifoghatsz a repülőjegyeknél és a szállodai szobafoglalásoknál.

De nem minden szól a szórakozásról. A jó VPN védi az internetkapcsolatodat, a magánéletedet és elrejti a személyazonosságodat.

Ezáltal biztonságban lehetsz a hackerekkel szemben, akik megpróbálják figyelemmel kísérni az online tevékenységedet.

Fontos azonban megjegyezni, hogy nem minden VPN egyforma, mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai.

VPN-előnyök: A VPN előnyei jobbá tehetik az életét

Bárhonnan hozzáférhetsz a blokkolt tartalmakhoz

Ha külföldre utazol, de a hazádban lévő tartalmakat szeretnéd elérni, de csak folyamatos hibaüzeneteket kapsz, akkor a VPN lehet a megoldásod.

Ha olyan országban tartózkodsz, ahol erős a cenzúra, és blokkolt webhelyekhez kell hozzáférned, a VPN-nel ez sikerülhet.

A VPN lehetővé teszi az IP-cím megváltoztatását, ezért, mint már említettük, úgy tűnhet, mintha egy másik országban tartózkodnál. Ez a lehetőségek teljesen új világát nyithatja meg előtted. 

Ehhez olyan VPN-t válassz, amely a szükséges helyeken rendelkezik szerverekkel. Ha streamelésre vágysz, fontos, hogy olyan nagy sebességű VPN-t válassz, amely képes megkerülni az egyes streaming szolgáltatások által használt VPN-ellenes szoftvert. 

A VPN biztonságban tart

Napjainkban folyamatosan küldünk személyes adatokat az interneten, anélkül, hogy átgondolnánk milyen következményekkel járhat. 

De valljuk be – akár az online bankfiókunkat akarjuk megnézni, akárcsak a legjobb barátunkkal chatelünk, nem akarjuk hogy bárki is utánunk leselkedjen.

A VPN titkosítja az adatainkat és privát tevékenységeinket valóban megtarthatjuk csak magunkat, akár otthon, akár az irodában böngészünk az interneten vagy nyilvános wifin keresztül. 

Mindig névtelenek maradhatunk, és senki nem láthatja, mit csinálunk az interneten.

A VPN pénzt takaríthat meg

Ha VPN-t használsz az IP-cím megváltoztatására, hamarosan rá fogsz jönni, hogy a tartalomhoz való ingyenes hozzáférés a világ minden tájáról nem az egyetlen előny.

Sok e-kereskedelmi webhely eltérő árakat jelenít meg a különböző országokból érkező vásárlók számára – például egy olyan termék, amely nagyon drágának tűnhet a saját országodból, ha egy másik országból látogatsz el a webhelyre, hirtelen csökkenhet az ára. 

Ezt érdemes lehet szem előtt tartani, amikor repülőjegyet vagy nyaralást foglalsz.

Biztonságos vásárlás

Ma már mindent megvásárolhatunk az interneten, és sokszor ez könnyebbnek is tűnik, mint bemenni egy boltba.

Az online vásárlás során mindig figyelj arra, hogy a „HTTPS” vagy egy lakat ikon legyen látható a böngésző címsorában. 

Ez azt jelenti, hogy a webhely biztonsági protokollokat alkalmaz a személyes adataid védelmére. 

Mindig ügyelj a biztonságra, és kerüld a „HTTPS” nélküli online webshopokat. Ezután adj hozzá extra titkosítást VPN segítségével. 

A hackerek alattomos módon próbálhatják megszerezni adataidat, így jobb elővigyázatosnak lenni.

A VPN-ek megfizethetőek

Egy prémium VPN-szolgáltatás is elfogadható összegért oldja fel a kívánt webhelyek blokkolását, és kapcsolatod névtelen és biztonságos maradhat.

A VPN-ek lényegesen olcsóbbak, mint más típusú biztonsági eszközök. Nincsen telepítendő hardver, illetve informatikai alkalmazott sem szükséges hozzá.

A VPN perceken belül üzembe léphet.

Számos ingyenes VPN szolgáltatás is létezik, azért ne feledd, hogy ezek soha nem 100%-ig ingyenesek.

Hamarosan fizetned kell majd az előugró hirdetések miatt, vagy a korlátozott adatátvitel miatt. 

Legrosszabb esetben az ingyenes VPN-ek eladhatják személyes adataidat egy harmadik félnek.

A jó hír az, hogy sok prémium VPN-szolgáltatás ingyenes próbaverziót és/vagy pénz-visszafizetési garanciát kínál, így vásárlás előtt kipróbálhatod őket. 

Ez akkor is jól jöhet, ha csak rövid időre lenne szükséged VPN-re, illetve akkor is, ha csak kipróbálnád, hogy valóban megéri-e fizetni érte.

Olvasd el korábbi bejegyzéseinket is:

Sebezhetőség-kezelési stratégiák

Bug Bounty cégeknek és hackereknek

Megosztás

Tartalomjegyzék

Legfrisebb cikkeink