Még nem törtek fel, vagy csak nem tudsz róla?

Bug Bounty, avagy a leghatásosabb védelem a hackerekkel szemben

Számítógépes bűnözők szorgoskodnak nap mint nap információs rendszerekbe behatolni és adatokat jogosulatlanul megszerezni, felhasználni.

Igen, ebben a percben is. Talán pont nálad.

Ha nem hallottál még a bug bounty programról, akkor éppen itt van az ideje, hiszen a világ legnagyobb cégei is rendelkeznek ezzel a programmal.

A vállalkozók jelentős része még csak nem is sejti…

…hogy nap mint nap támadásoknak vannak kitéve az online térben.

Ha már feltűnt és nem tettél semmit, akkor baj van.

„De minket még nem törték fel!”

Az is lehet, hogy csak nem tudsz róla.

Felelős vezetőként Te is gondoskodni szeretnél adataid biztonságáról. Ahhoz, hogy sikeres és hatékony lehess, szükséged van egy védelmi rendszerre. Mi etikus hackerek segítségével, a leghatékonyabb módszereket alkalmazva biztosítjuk számodra, hogy vállalatod adatai ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe.

Töltsd le a dokumentumot, és tudd meg, hogyan legyél biztonságos 2021-ben!

Letölthető kiadványunkból megtudhatod:

Minden nap, minden órában, minden vállalkozás kicsit izzad azon 2021-ben, hogy:

A „Biztonságot” beszorítsa a büdzsébe

A home office projektet száraz lábbal vezesse át a túlsó partra, biztosítsa a távoli hozzáférést, szerverkapacitást bővítésen, másodlagos hálózat bevezetést hozzon létre vagy éppen a 300-400 dolgozóját szolgálja ki IT szempontból.

Az online meetingek kihívásai között szerepel, hogy saját domainen vagy más szolgáltató által kivitelezve hozza létre őket és néhányan meg- megcsúsznak a chatalkalmazás biztonsági hibáinak imbolygó padlóján is. Miközben az emberi tényező veszélye mindig fennáll (jelszavak nem megfelelő tárolása, céges eszközökön magánjellegű ügyek intézése és „rossz kattintások” miatt, ezáltal a céges adatokhoz történő hozzáférés).

Védelmet biztosítson a szolgáltatásai
számára a külső rosszindulatú támadásokkal szemben

RDP, távmunka. Kéz a kézben jár.

Nincs merevlemez-titkosítás, azaz a munkatárs a kocsiban hagyja a laptopot, amit feltörnek és viszik a laptopot és vele minden adatot is.

Ha kiírja az egyik program a frissítéseket, a hibaüzeneteket; fogalma sincs, hogy azzal mit csináljon. Tény, hogy a nagyobb cégek több sérülékenységnek vannak kitéve, míg egy 10 fős kisebb cég nincs annyira fókuszban célpontként a hackertámadások által (kisebb hasznot jelenthetnek), de ma egyetlen vállalkozás sem bújhat a nyugalom takarója alá.

Különösen, hogy a hackerek nem merülnek ki a fekete kapucnis srácokban, akik egy számítógép fölé roskadnak és dühösen írogatják a kódokat, hanem képzett szakemberek.
Megtalálják a rendszer gyengeségeit és rosszindulattal és anyagi haszonszerzéssel társulva ki is használják azokat,

Frissítse a lejárt támogatással élő folyamatait

Ismerős, amikor csak egy adott gépen fut egy munkatárs számlázóprogramja? Az adatok biztonsága, ennek garantálásához szükséges lépések, eszközök, folyamatok, és szoftverek biztosítása is nagy falat. Mert a mentés csak a jéghegy csúcsa.

Ne várd meg, míg Téged is megtalálnak a rosszindulatú hackerek!
Jobb ma egy bug bounty, mint holnap egy bírság!